Sauro Ricci

Sauro Ricci

Διευθυντής σπουδών της JOIA academy

Θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους σεφ και πρεσβευτές της Ιταλικής κουζίνας με ειδίκευση στην μακροβιοτική δίαιτα και τη χορτοφαγική κουζίνα. Ο λόγος για τον Sauro Ricci, επικεφαλής σεφ του “Joia” του πρώτου vegeterian εστιατορίου που έχει διακριθεί με αστέρι Michelin! Γεννημένος στην παραθαλάσσια πόλη της Τοσκάνης το 1981, ο Sauro Ricci μεγάλωσε σε μια αγροτική οικογένεια ανακαλύπτοντας από μικρή ηλικία το πάθος του για τη φύση και τα λαχανικά. Η αγάπη του αυτή για τη φύση και την υγιεινή διατροφή τον οδήγησε στο Πανεπιστήμιο της Σιένα από όπου και αποφοίτησε με διατριβή στη μακροβιοτική δίαιτα και τις ρίζες της στην Ασία, προχωρώντας εν συνεχεία στο πορτογαλικό ινστιτούτο μακροβιοτικών της Λισαβόνας όπου έμαθε περισσότερα για τις φιλοσοφικές, πνευματικές και μαγειρικές πτυχές αυτής της αρχαίας πρακτικής. Η γαστρονομική φιλοσοφία και ταυτότητα του Sauro Ricci επικεντρώνεται στην ποιότητα και θρεπτική αξία των πρώτων υλών, δημιουργώντας γεύματα τα οποία είναι ωφέλιμα τόσο για το σώμα όσο και για το πνεύμα.

Γνωρίστε από κοντά τον μοναδικό μαγειρικό auteur μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Master in Vegan Cuisine” που θα διεξαχθεί 3 – 7 Μαρτίου στο Kitchen Lab Caterplus στη Ρόδο.

Events Joined