MASTER IN Vegan CUISINE

Η εκδήλωση έχει λήξει

Το 2ο ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην υψηλή vegan/vegetarian κουζίνα είναι γεγονός!

Η Citrus Gastronomy Academy ενώνει τις δυνάμεις της με τη Joia Academy, παγκόσμια πρωτοπόρο στη vegan γαστρονομία και διοργανώνει στην Ελλάδα ένα πραγματικά ξεχωριστό Masterclass! Ο καταξιωμένος chef Sauro Ricci, διευθυντής σπουδών στη Joia Academy αναλαμβάνει τη μύηση στον κόσμο της vegan/vegetarian γαστρονομίας από τις 22 – 26 Νοεμβρίου.

 

Vegan Κουζίνα

Η διαρκής αναζήτηση για την ενίσχυση της υγείας και της μακροζωίας, η ευαισθητοποίηση των ανθρώπων όσον αφορά τις σκληρές συνθήκες που επικρατούν σε πολλές κτηνοτροφικές μονάδες αλλά και οι επιπτώσεις που αναπόφευκτα φέρνει η κλιματική αλλαγή είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που μετέτρεψαν το veganism από μια ανερχόμενη τάση σε έναν de facto τρόπο ζωής. Ο αριθμός των vegetarians και vegans έχει αυξηθεί θεαματικά τη τελευταία δεκαετία ιδιαίτερα ανάμεσα στη γενιά των millennials με όλο και περισσότερους νέους να στρέφονται σε μια χορτοφαγική διατροφή απαλλαγμένη από ζωικά παράγωγα.

Στην Αγγλία ο πληθυσμός των vegans ηλικίας άνω των 15 ετών έχει αυξηθεί κατά 260% τη τελευταία δεκαετία ενώ παράλληλα η ζήτηση για vegan γεύματα αυξήθηκε κατά 987% μόνο το 2017! Στη Γερμανία σήμερα περίπου 6,1 εκατομμύρια Γερμανοί έχουν υιοθετήσει ένα χορτοφαγικό τρόπο ζωής ενώ η κατανάλωση κρέατος μειώνεται όλο και περισσότερο. Στην Πορτογαλία ο αριθμός των vegetarians έχει αυξηθεί κατά 400% τη τελευταία δεκαετία ενώ εκτιμάται ότι οι περισσότεροι από τους μισούς ακολουθούν τη vegan διατροφή.

Στην Ελλάδα εκτιμάται ότι περισσότεροι από 80,000 Έλληνες ακολουθούν τη χορτοφαγική διατροφή με τον αριθμό αυτό να αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο κάθε χρόνο!

 

Σε ποιους απευθύνεται

Είτε είστε επαγγελματίας Chef ή απλά λάτρης της vegan κουζίνας, το πρόγραμμα Master in Vegan Cuisine απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους γύρω από τη vegetarian/vegan γαστρονομία με νέες τεχνικές και τρόπους παρασκευής γευμάτων, σύνθεση menu, τροφογνωσία, ποιοτικό έλεγχο και πολλά άλλα! Chefs, σπουδαστές μαγειρικής, επαγγελματίες του κλάδου, στελέχη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης αλλά και όλοι όσοι αγαπούν τη vegan κουζίνα θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μια ολιστική και ταυτόχρονα ενδελεχής κατάρτιση μέσα από το Μaster in Vegan Cuisine.

 

Θεματολογία

Δευτέρα Tρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή
Βάσεις της Vegan κουζίνας: ζωμοί, σάλτσες All about Vegan

Ορεκτικό

Τo κυρίως πάτο στην Υψηλή Vegan γαστρονομίας, εφαρμογή σε μπουφέ ξενοδοχείων Vegan τυριά & Fermentation Vegan dessert & παράδοση πιστοποιητικών

 

Συμμετοχή

Tο κόστος συμμετοχής του προγράμματος ανέρχεται στα 790 ευρώ και αφορά και τις 5 ημέρες διάρκειας του σεμιναρίου. Οι πρώτοι 10 συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν τα Early Bird tickets στην προνομιακή τιμή των 690 ευρώ. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής από τη JOIA academy καθώς και όλες τις συνταγές που θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου σε ειδική έκδοση με τη μορφή σημειωματάριου. Τα σεμινάρια θα διεξάγονται καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή. Γευστική δοκιμή (degustation) κάθε συνταγής που θα παρουσιάζεται.

 

Τοποθεσία: ΟΔΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ, ΑΘΗΝΑ.
Ώρες: 11:00 – 18:00
 • Sauro Ricci
Βασεις της Vegan κουζινας

πλαισιο, ζωμοἰ & βασικές σἀλτσες

Διευθυντής σπουδών της JOIA academy
 • Sauro Ricci
Το ορεκτικο στην Vegan υψηλη γαστρονομία
Διευθυντής σπουδών της JOIA academy
 • Sauro Ricci
Η φιλοσοφἰα του Vegan κυρἰως πιάτου, τεχνικες, υλικα και παρουσιαση
Διευθυντής σπουδών της JOIA academy
 • Sauro Ricci
Το τυρἰ στην Vegan κουζινα

fermentation techniques

Διευθυντής σπουδών της JOIA academy
 • Sauro Ricci
All about Vegan επιδὀρπιο & παραδοση πιστοποιητικὠν/διπλωματων
Διευθυντής σπουδών της JOIA academy
Sauro Ricci

Sauro Ricci

Διευθυντής σπουδών της JOIA academy

Leave a reply

  Πληροφοριες Εκδηλωσης

  22 November 2021 11:00
  26 November 2021 18:00

  ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

  Citrus Gastronomy
  info@citrusgastronomy.gr
  2241085197
  http://citrusgastronomy.gr
  Σεμινάρια υψηλής γαστρονομίας!

  ΧΟΡΗΓΟΙ